+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Banzhang Jinya Golden buds Shu Pu Erh 2015 - 350 g

Banzhang Jinya Golden buds Shu Pu Erh 2015 - 350 g

Exkluzivní tmavý Pu Erh velice tmavého, až černého nálevu, silné zemité chuti. Vynikající pro milovníky nekompromisní pu erhové chuti. 

757,00 Kč 658,26 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
7795A
Skladem:
13 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento koláč pochází z Menghai, vysokohorské oblasti v Xishuangbanna v provincii Jün-nan. Čajové zahrady se nacházejí ve výšce 1700 m n. m., která společně s vhodnou atmosférou napomáhá růstu kvalitních čajových pupenů.

Banzhang pu-er se zpracovává pomocí tradičních techniky a způsobu sušení. Sušení probíhá předtím, než je stlačen do tvaru koláče. Koláč (beeng cha, cake), jako forma byla navržena pro snadnější přepravu v karavanách taženými koňmi přes horské stezky.

Díky mírné fermentaci a pomalému stárnutí má tento čaj silnou těžkou chuť a dlouhotrvající sladkou vůni.

Pití čaje Banzhangu má blahodárné účinky. Dle čínské medicíny pomáhá stimulovat centrální nervový systém, jeho pravidelné pití přispívá také ke snížení hladiny cholesterolu a zmírňuje tak aterosklerózu. Pu-er prospívá zažívání, odstraňuje vnitřní chlad z těla a prokrvuje.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
350 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Tři a více

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím