Základní sorta bílého čaje pěstovaného v provincii Fu-ťien. Název se dá přeložit jako Starcovo obočí. Čaj obsahuje jen malé množství kofeinu a dosahuje výraznější ovocné a nasládlé chuti. Balení 100g.
Publikováno: 14. 10. 2016
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety.
celý článekPublikováno: 29. 7. 2019
Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází?
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu.
celý článekPublikováno: 10. 12. 2019
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
celý článekMusíte vybrat variantu.