+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Bílý čaj China Yin Zhen - Stříbrné jehly - 100g

Výborná sorta bílého čaje z provincie Če-ťiang složená z masitých a bohatě ochmýřených tipsů s lahodnou a lehce ovocnou chutí. Balení 100g.

515,00 Kč 447,83 Kč bez DPH
11.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (3ks) - 11.12. u Vás
Katalogové číslo:
8141A
Skladem:
3 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čaj Yin Zhen představuje nejvyšší sortu bílého čaje, která je složená pouze z vrcholových výhonků, které jsou bohatě ochmýřené. Jedná se o typ čaje patřící mezi 10 nejslavnějších čajů Číny. Čajové tipsy v šálku vytváří žlutavý, velmi jemný a chuťově delikátní nálev se sladkými, ovocnými a smetanovými tóny. Čajové tipsy jsou bohaté na kofein a antioxidanty.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu:

1. až 3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat vždy 30 až 40 vteřin,
4. až 6. nálev: voda o teplotě 95 až 100°C, louhovat 40, 60 a 100 vteřin.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Bílé
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Legendy o čaji

Publikováno: 14. 10. 2016

Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l.

celý článek

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Bílý čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází? 

celý článek

Příprava bílých čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím