+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Bílý čaj Show mee - Obočí dlouhého věku alu - 50g

Základní sorta bílého čaje pěstovaného v provincii Fu-ťien. Název se dá přeložit jako Starcovo obočí. Čaj obsahuje jen malé množství kofeinu a dosahuje výraznější ovocné a nasládlé chuti.

97,00 Kč 84,35 Kč bez DPH
26.11. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 26.11. u Vás
Katalogové číslo:
6018CB
Skladem:
10 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Varianta bílého čaje vhodná ke každodennímu popíjení. Čaj obsahuje hrubší hnědozelené lístky a několik málo tipsů zjemňujících výraznější charakter čaje. Nálev žluté barvy přináší plnější ovocné tóny, sladkost a bylinné nebo skořicové poznámky. Dobře se páruje např. s některými dezerty, které zesilují ovocnost a sladkost čaje. Pro nízký obsah kofeinu je skvělém společníkem k večernímu čajování. Některé prameny o tomto čaji říkají, že kdysi dávno býval dodáván pouze na císařský dvůr a nejvíce oblíbený byl za vlády dynastie Song (960 až 1279 n.l.).

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev – voda o teplotě 80 až 90°C, louhujeme 3 až 5 minut.

Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu:

1. a 2. nálev – voda o teplotě 80°C, louhujeme vždy 20 až 50 vteřin,
3. až 5. nálev – voda o teplotě 90 až 95°C, louhujeme 40, 70 a 90 vteřin.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Bílé
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Bílý čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází? 

celý článek

Příprava bílých čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Bílé čaje patří k velmi oblíbené sortě čajů. Představíme vám typické zástupce bílých čínských čajů a jejich doporučené návody na přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím