+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Dárkově balené čaje

Dárkově a originálně balené čaje

V tomto oddělení naleznete jak originálně balené čaje od výrobců, tak navážené naší firmou. Čaje jsou uzavřeny ve vzduchotěsných obalech tak, aby si zachovaly své aroma a čerstvost. V nabídce jsou plechové dózy, papírové a dřevěné krabičky a aluminiové sáčky.

Počátky poznání čaje zachycují nejrůznější legendy. Podle jedné z nich znali čaj v Číně už v roce 2737 před naším letopočtem. Čínský císař Šan-nung, který byl i filosofem a spisovatelem, se odebral do lesní krajiny, aby tam sám a v klidu rozjímal. Pohroužen do svých myšlenek seděl u ohně a v kotlíku nad plameny mu vřela voda. Pojednou zavanul vítr a z nedalekého keře strhl pár suchých lístků, které spadly do kotlíku s vodou. Zakrátko se vzduchem nesla neznámá lahodná vůně, která císaře vytrhla z jeho rozjímání. Napil se odvaru a nápoj mu velice zachutnal. Rychle našel keř s listy poutavé vůně a po návratu do císařského paláce o příhodě vyprávěl, čímž se začala psát historie čaje.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Příznaky zboží:
Dostupnost:


12310203035

Příbuzné články

 Legendy o čaji

Publikováno: 14. 10. 2016

Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l.

celý článek

 Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

 Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

 Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek

 Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

 Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

 Čínský čajový rituál Gong Fu Cha

Publikováno: 14. 10. 2016

Nejen Japonsko má svůj čajový rituál. Čínský nevyžaduje striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti. 

celý článek

 Ovocné čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Pokud máte chuť na lahodný horký nápoj bez kofeinu, nabízí se možnost připravit si kvalitní ovocný čaj. Obsahují velké množství vitamínů, minerálů antioxidantů.

celý článek

 Bílý čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době se do popředí zájmu lidí dostává bílý čaj. Pro svoji chuť a působivé účinky na lidské zdraví bývá často vyhledávaným zbožím na našem trhu. Co je vlastně bílý čaj a odkud pochází? 

celý článek

 Vietnamský čaj

Publikováno: 14. 10. 2017

Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.

celý článek

 Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím