+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Čínské polozelené čaje

Polozelené čaje (Oolongy) z Číny

Jméno tohoto druhu čaje pochází z čínského Wu – Lung ( černý drak ). Někdy bývá zván také polozelený, modrozelený či částečně fermentovaný. Lístky pro výrobu oolongu se sklízí později, vegetativní proces je lehce prodloužen. Ihned po sběru je čaj vystaven přímému působení slunečních paprsků a po určité, na produkční oblasti a kvalitě čaje závislé době, přesypán do velkých bambusových bubnů. Bubny je pozvolna otáčeno a čaj zde pozvolna oxiduje ( fermentuje ), doba je opět závislá na produkční oblasti i kvalitě čaje, hlavně ale na požadovaném stupni zoxidování lístků. Čím delší oxidace, tím více fermentovaný, tmavší je výsledný produkt. Následuje tepelné ošetření a případné svinování. Nakonec je čaj třízen. Poddruhem částečně fermentovaného čaje je Pao – Čung. Je fermentován pouze velmi krátkou dobu ( zhruba do 10% ), a tvoří jakýsi předěl mezi čaji zelenými a polozelenými.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:



Příbuzné články

Oolongy Příprava polozelených (oolongů) čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Příprava polozelených čínských čajů
Jako další jsme vybrali pro Vás typické zástupce polozelených čínských čajů a uvádíme zde doporučené návody na přípravu čajů.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím