+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Vícenásobně fermentované čaje

Vícenásobně fermentované čínské tmavé čaje typu Pu Erh

Zrající čaj Pu Ehr patří bezpochyby k nejznámějším čínským čajům. Pojmenován nebyl podle místa svého původu, ale podle města Pu-er v provincii Yunnan. Výchozí surovinou pro vznik shu (tmavého) nebo sheng (zeleného, zrajícího) puerhu je Maocha – zavadnuté lístky, ve kterých je zastavena probíhající oxidace, a které jsou následně svinovány, sušeny a třízeny na základě kvality do několika skupin. V případě tvorby sheng Pu Erhu je Maocha napařena a slisována do požadovaného tvaru a dále se nechává za vhodných podmínek zrát. Shu Pu Erh vznikl z důvodu snahy napodobit již zralé sheng Pu Ehry a lístky zde prochází procesem uměle řízené fermentace zvaným Wu Dui. Doba tohoto procesu se pohybuje od 1 do 3 měsíců. Nakonec jsou lístky naváženy, propařeny a slisovány. Nejčastěji je Pu Erh lisován do tvaru koláčů, hnízd nebo cihel, lze jej koupit také jako sypaný čaj.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:


1234

Příbuzné články

 Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

 Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek

 Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

 Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím