+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Indické čaje

Není nad pravý Indický čaj

Černé čaje tvoří drtivou většinu místní produkce. Jsou zpracovávány tak, aby v listu zůstal určitý podíl zelených a světle hnědých (polozelených) čajinek, což je hlavní příčinou zcela nezaměnitelného charakteru těchto čajů.
Černé čaje pocházející z první zklizně standardně obsahují zelených čajinek nejvíce (někdy mohou tvořit v listu dokonce většinu) a právě složky chuti pocházející z mladých, drobných, zelených lístků jsou v nálevu nejvíce ceněny.
Také podíl tipsů, které obvykle bývají velmi drobné, by měl být poměrně velký. Chuť nálevu bývá vyvážená, velmi svěží a živá, obvykle s květovými a nasládlými tóny a tipsově prachovým aroma.
Zejména u čajů z první sklizně bývají značné rozdíly mezi produkcí vysokohorských a níže položených plantáží. Černé čaje pocházející ze druhé sklizně jsou charakteristické vyšším podílem tmavších čajinek,které také bývají ve srovnání s první sklizní o něco větší.
Zelených čajinek je v listu naopak méně a mívají tmavší barvu. Také tipsy bývají mohutnější a delší, často silněji ochmýřené.
Barva nálevu bývá hlubší a tmavší, chuť vyzrálejší a usedlejší, s výrazným podílem chutí tmavších lístků, obvykle se sladce květovými, někdy muškátovými (tzv. muscatel),
nebo ovocnými, méně často s medovými tóny, s tipsově prachovým, popřípadě lehce bylinným aroma.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:



Příbuzné články

 Indie a čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Vše co je dobré vědět o Indickém čaji.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím