+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Jihoamerické lapacho

Lapacho

V poslední době stále častěji slyšíme o neuvěřitelně prospěšném “čaji“ lapacho (lapačo). O co se vlastně jedná? Lapacho je strom z Latinské Ameriky, podle legend popíjený již Inky před mnoha staletími. Ve vyšších horských polohách se dožívá stáří přes sedmset let. Surovina pro výrobu tohoto nápoje se získává z vnitřní kůry stromů Tabebuia serratifolia. Těchto stromů je ovšem mnoho poddruhů. Pouze stromy z takzvaného červeného a fialového lapacha (Tabebuia colorado a Tabebuia morado) slouží k získávání kvalitní kůry pro přípravu stejnojmenného nápoje.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:



Příbuzné články

 Lapacho – nápoj Inků

Publikováno: 14. 10. 2016

V poslední době stále častěji slyšíme o neuvěřitelně prospěšném “čaji“ lapacho (lapačo). 

O co se vlastně jedná? 

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím