+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Korejské čaje

Korejské čaje

Čaj se pěstuje v Korei již od roku 828, kdy král Heungdeok obdržel semena z říše Tang a rozhodl, aby byly vysázeny na hoře Jirisan. Čaj byl během obřadů nabízen Buddhovi, nebo duchům zemřelých předků. Čajová kultura se následně rozvíjela během dynastie Goryeo. Nabídka čaje byla součástí největších národních obřadů, jako je Yeondeunghoe a Palgwanhoe, kolem chrámů začaly vznikat čajové města.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:



Příbuzné články

 Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím