+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Tchajwanské čaje

Častečně oxidované čaje z Tchajwanu - oolongy

Pojmenování oolong označuje částečně oxidovaný čaj (často nesprávně označovaný jako fermentovaný), původně vyráběný pouze v Číně a na Taiwanu. Tchajwanské oolongy jsou přitom jedny z nejreprezentativnějších čajů tohoto druhu vůbec. Samotné čaje tohoto typu bývají ještě děleny do tří skupin podle stupně oxidace na lehce, středně a silně oxidované. Především díky tomu patří oolongy mezi nejsložitější čajovou sortu. Škála chutí má tak ohromný rozsah, že zpočátku není snadné ji uchopit a vnímat. Zároveň s tím je tato čajová sorta snazší na přípravu a dobře snáší rozdílné louhovací teploty a časy.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Příznaky zboží:
Dostupnost:


123

Příbuzné články

 Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

 Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek

 Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím