Gaiwan patří k tradičnímu čínskému čajovému náčiní, které bylo svého času uznáno za oficiální císařskou nádobu k popíjení čaje. Ideální je pro přípravu velkolistých a především pak zelených čajů. Ty pro přípravu nevyžadují příliš horkou vodu (neztěžují manipulaci se zhongem) a nepronikají při slévání nebo popíjení do úst. Z naší nabídky si můžete vybrat gaiwany keramické, porcelánové nebo z keramiky z yixingské hlíny, ze které se vyrábí věhlasné konvičky ideální pro přípravu čajů rituálem Gong Fu Cha. Gaiwany se tak dokonale hodí přípravě čaje pro jednoho nebo dva lidi a dokonalé poznávání jeho chutí a vůní.
Publikováno: 8. 2. 2021
Sestavte si sadu na rituál Gong Fu Cha! Minimálně potřebujete čajové moře, yixingovou konvičku, misky na pití, čichací soupravu a Gong Fu sadu.
celý článek