V poslední době stále častěji slyšíme o neuvěřitelně prospěšném “čaji“ lapacho (lapačo). O co se vlastně jedná? Lapacho je strom z Latinské Ameriky, podle legend popíjený Inky již před mnoha staletími. Ve vyšších horských polohách se dožívá stáří přes sedmset let. Surovina pro výrobu tohoto nápoje se získává z vnitřní kůry stromů Tabebuia serratifolia. Těchto stromů je ovšem mnoho poddruhů. Pouze stromy z tzv. červeného a fialového lapacha (Tabebuia colorado a Tabebuia morado) slouží k získávání kvalitní kůry pro přípravu stejnojmenného nápoje.
Publikováno: 14. 10. 2016
V poslední době stále častěji slyšíme o neuvěřitelně prospěšném “čaji“ lapacho (lapačo).
O co se vlastně jedná?
celý článekPublikováno: 29. 5. 2020
Více a více se blíží horké letní dny a mnozí určitě uvažujete nad šálkem horkého čaje o jeho přeměně v osvěžující a povzbuzující chladivý nápoj. Povíme vám, jak na to!
celý článekPublikováno: 17. 6. 2020
S čajem se dá doslova čarovat a vyjma klasického horkého nápoje s ním vyčarujete pestrou paletu ledových variant do horkých letních dnů.
celý článek