+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Aromatizované a ochucené čaje

Aromatizovaný čaj - dopřejte si nové aromatické a chuťové spektra

Čaj je známý svojí schopností vstřebávat okolní pachy a vůně. Ačkoliv je tato vlastnost nežádoucí v průběhu skladování čaje, umožňuje výrobu širokého spektra aromatizovaných čajů. Ty můžeme rozdělit do tří skupin: 1) čaje aromatizované přírodně (ovoněné) – tradiční zpracování s čerstvými květy jasmínu, růže, lotosu, …, 2) čaje aromatizované esencemi – přírodní nebo chemické a 3) čaje ochucené částmi sušených plodů, květů nebo kořením (např. kokos, skořice, hřebíček, jablko). Často se vyskytují kombinace těchto metod. Zajímavostí je ovonění čajů již během jejich růstu blízkostí např. ovocných stromů.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:


1234

Příbuzné články

 Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

 Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

 Druhy čajů a dělení čajů všeobecně

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. 

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím