+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černé čaje - Afrika

Co je černý čaj

Je nejvíce oxidovaný čaj. Obsahuje okysličené i neokysličené (přírodní) polyfenoly. Okysličené polyfenoly davají černému čaji chuť, barvu a aroma a přírodní polyfenoly dávají tu pravou trpkost. Prvně se čajové lístky rosprostřou na sušící plátna, po několika hodinách listy zavadnou a dají se snadno svinout do ruliček. Při rolování lístků (kdysi ručně, dnes strojově) dojde k narušení buněčné membrány a přírodní polyfenoly reagují s kyslíkem a enzymem polyfenolázou, čímž se proces oxidace katalyzuje. Tak dojde u čajových lístků k chemickým změnám a máme černý čaj. Toto trvá jednu až tři hodiny při teplotách 24 až 29 stupnů celsia. Čím je proces delší, tím čáj více barví, ale ztrácí jemnější chutě. Nakonec je oxidace zastavena prudkým zahřátím lístků.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Příznaky zboží:
Dostupnost:



Příbuzné články

 Nepálský čaj, vznik a výroba

Publikováno: 14. 10. 2016

Nepál, chudá himalájská země, která je Buddhovým rodištěm patří mezi kvalitní producenty černého čaje

celý článek

 Indie a čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Vše co je dobré vědět o Indickém čaji.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím