+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polofermentované čaje - oolongy

Oolong - polozelený čaj

Jak již název napovídá, oolong je částečné oxidovaný čaj. Lístky se sbírají v plné zralosti. Vyjímkou je, že se čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Poté jsou umístěny do vzdušných otočných válců, kde se přetřásají, až dojde k narušení buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Důležité je, aby oxidace proběhla jenom na okraji čajových lístků a tak zůstanou zachovány přírodní polyfenoly. V okamžiku, kdy začnou okraje červenat, oxidace se přeruší sušením. Oolongy se suší při vyšších teplotách, proto mají často kouřovou příchuť. Mezi přední výrobce patří Čína a Taiwan.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:


12

Příbuzné články

 Taiwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování OOLONG označuje částečně fermentovaný (oxidovaný) čaj, původně vyráběný pouze v Číně a na Taiwanu

celý článek

Oolongy Příprava polozelených (oolongů) čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Příprava polozelených čínských čajů
Jako další jsme vybrali pro Vás typické zástupce polozelených čínských čajů a uvádíme zde doporučené návody na přípravu čajů.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím