+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelené čaje

Zelený čaj

Zelený čaj neprochází procesem oxidace a tak si zachová všechny přírodní polyfenoly. Čajové lístky se nechávají nejvýše dvě hodiny ve stíhu zavadnout nebo se hned zpracovávají. Oxidací se zabrání různými způsoby, v Číně se používá opražení na pánvi, v Japonsku nejčastěji propařováním a poslední způsob je pečením lístků. Pak už se lístky jenom tvarují a suší i několikrát za sebou. Nejkvalitnější zelené čaje se vyrábějí v Japonsku, Číně a na Taiwanu.


Zobrazit filtraci produktů Skrýt filtr produktů
Země původu:
Dostupnost:


123

Příbuzné články

 Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Probíhá květnu ve městě Uji oblasti Kyoto. V tomto regionu probíhá sklizeň Ichibanu o několik týdnů později než v ostatních oblastech

celý článek

 Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Jakmile je sklizeň Shinchy dokončena, začíná prořezávání čajových keříků. Existují dva různé způsoby prořezávání, které se liší podle odlišných potřeb.

celý článek

 Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím.

celý článek

 Zima na japonských čajových farmách

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. 

celý článek

 Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji tak záviděníhodný?

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj z oblasti Uji, Kyoto má mnohem omamnější chuť a vůni a také vznešenější barvu než čaj z jakékoliv jiné provincie v Japonsku.

celý článek

 Pozitivní účinky japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Účinky zeleného Japonského čaje na zdraví člověka

celý článek

 Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Nejznámější druhy japonských čajů

celý článek

 Japonský čajový obřad

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský čajový obřad (chadō nebo sadō) je tradičním rituálem ovlivněným Zen Buddhismem, 

celý článek

 Vietnamský čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Vietnam patří mezi tradiční producenty čaje a v exportu dosahuje pozice okolo desátého místa na světě.

celý článek

 Matcha - Mačča - práškový čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Tento unikátní čaj má dlouhou historii počínající v Číně a od 12. století i v Japonsku

celý článek

 Degustace Me-cha, japonského zeleného čaje.

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský zelený čaj Me-Cha (Mecha - vyslovujeme Meča) patří k méně známým, nicméně velice kvalitním čajům.

celý článek

 Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Jak si připravit dobrý japonsý zelený čaj. Opět jsme pro Vás vybrali typické zástupce, tentokráte z Japonska.

celý článek


Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím