Historie thajských čajů není dlouhá. V rámci vytlačování pěstování máku k výrobě opia, pěstují Thajci čaj jen několik málo desítek let. Není nezajímavé, že s pěstováním „pomáhají“ Číňané, kteří opustili Čínu po změně politického systému v roce 1949. Relativně krátká historie mu ovšem nic neubírá na jeho překvapivé kvalitě, obzvláště zajímavé je srovnání chuti a ceny s podobně kvalitními čaji čínskými či taiwanskými. Thajské čaje jsou většinou velmi dobře zpracovány podle tradičního čínského postupu.
Publikováno: 29. 7. 2019
Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Historie thajských čajů není dlouhá, v rámci vytlačování pěstování máků určeného k výrobě opia, začali Thajci pěstovat před pár desítkami let pěstovat a vyrábět čaj.
celý článekPublikováno: 5. 12. 2019
Vymyslet originální dárek může být poměrně náročnou záležitostí. Pokud však má váš cílový objekt zálibu v popíjení čaje, máte vyhráno. Vyberte dárek za pomoci našeho dárkového rozcestníku světem čaje.
celý článekPublikováno: 10. 12. 2019
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
celý článekPublikováno: 29. 5. 2020
Více a více se blíží horké letní dny a mnozí určitě uvažujete nad šálkem horkého čaje o jeho přeměně v osvěžující a povzbuzující chladivý nápoj. Povíme vám, jak na to!
celý článekPublikováno: 17. 6. 2020
S čajem se dá doslova čarovat a vyjma klasického horkého nápoje s ním vyčarujete pestrou paletu ledových variant do horkých letních dnů.
celý článekPublikováno: 16. 3. 2021
V roce 2016 byl v Anglii na festivalu RAW Wine představen koncept ambientního čaje. Vznikl díky poptávce po nealkoholickém nápoji, který by svým chuťovým a aromatickým profilem obstál v kontextu dobrého stolování.
celý článek