Čaj jedině na čajovém moři
Čínský se nazývá Čcha-hai a je to vlastně stolek nebo podnos, na kterém se připravuje čaj metodou Kung Fu Cha - rituální způsob přípravy čaje nebo také způsob, jakým poznat čaj dokonale po všech stránkách. Při obřadu se provádí vyhřívání čajového náčinní a polévá se čajový bůžek, čímž se vzdává úcta vodě a právě i čajovému bůžkovi. Obvykle se čajové moře skládá z hladiny a dna, které slouží jako zásobník na vodu. Je to nejen velmi praktický „vynález“ , ale dodává přípravě čaje své estetické kouzlo. Výborný je tedy nejen k čajovému obřau, ale kdykoliv při servírování čaje. Kdykoliv při nalévání ukápnete nebo když se vám omylem miska převrhne, vše jednoduše steče do zásobníku, který na konci čajování jednoduše vylijete a necháte vyschnout. Zajímavou alternativou klasickým čajovým mořím může být yixingové čajové moře, které se výborně hodí společnosti k yixingové soupravě, nebo moře bez zásobníku (nebo s menším zásobníkem) a s odtokovou hadičkou.
Čajové moře, jeho využití, podoby čajového moře
Čajové moře představuje podnos nebo podlévač, na kterém se tradičně připravuje čaj metodou Kung Fu Cha. V českých čajovnách čajové moře představuje praktický a estetický prvek.
Meditace, vonné esence, mindfulness a čaj
Propojte meditaci, čaj a mindfulness! Víte, že čaj popíjeli už kdysi dávno buddhisté při svých meditacích, neboť pomáhal udržovat bdělý stav mysli?
Sestavte si sadu na rituál Gong Fu Cha
Čajový rituál Gong Fu Cha představuje nejen dokonalou přípravu čaje, ale také jeho dokonalé poznání způsob relaxace a tradiční ceremonii, která byla součástí čínského císařského dvora.
Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.