I příprava čaje v arabských státech má své pravidla a rituály. Čaj se připravuje často velmi silný, také jako koncentrát, který se následně ředí horkou vodou. I po naředění je čaj silný a tak jej většinou Arabové bohatě osladí cukrem. Horký slazený čaj má své praktické výhody. Teplý nápoj lépe zahání žízeň a cukr je důležitým zdrojem energie. Čaj se pije ze skleniček různých tvarů a to po jídle, před jídlem a vlastně kdykoli, kdy je jen chvilka času. Samotná příprava i rozlévaní probíhá nejčastěji v kovových konvicích. Čajové konvice mají různé velikosti a tvary a jsou rozdílně zdobená. Např. v Turecku jsou spíše jednoduché oproti Maroku, kde místní umělci vyrábějí opravdová umělecká díla.
Publikováno: 5. 12. 2019
Vymyslet originální dárek může být poměrně náročnou záležitostí. Pokud však má váš cílový objekt zálibu v popíjení čaje, máte vyhráno. Vyberte dárek za pomoci našeho dárkového rozcestníku světem čaje.
celý článek