Není na světě nápoj, který by měl pri přípravě nebo podávaní takovou nabídku nádobí. A právě skleničky, skleněné zhongy nebo konvičky tvoří významnou část. Sklo totiž nabízí jednu obrovskou vymoženost a to, že přes něj vidíme barvu čaje nebo samotné rozvíjení čajových lístků. Bez skleněných konviček by jsme si nikdy tak nevychutnali kvetoucí čaje. Samotné pití čaje tímto nabízí o to větší zážitek nejen chuťový, ale i estetický. Dokonce můžeme říct, že často až umělecký. Druhou prkatickou výhodou je inertnost - sklo nepřijímá pachy a vůně čaje a nám se dostává perfektního smyslového zážitku.
Publikováno: 26. 7. 2019
Co je to gaiwan (zhong) a jak jej používat? Historicky byl gaiwan určený k přípravě velkolistých zelených čajů nebo světlých oolongů.
celý článekPublikováno: 4. 12. 2019
Správně vybrat čajovou konvičku k přípravě nebo servírování oblíbených čajů nebývá v záplavě tolika rozdílných druhů, stylů a materiálů snadnou záležitostí. Zjednodušte si výběr s tímto článkem.
celý článekPublikováno: 5. 12. 2019
Vymyslet originální dárek může být poměrně náročnou záležitostí. Pokud však má váš cílový objekt zálibu v popíjení čaje, máte vyhráno. Vyberte dárek za pomoci našeho dárkového rozcestníku světem čaje.
celý článek