Nádobí a příslušenství - II. jakost

Čajové nádobí zahrnuje nespočet druhů konviček, šálků nebo gaiwanů vhodných pro různé druhy čajů a rozdílné způsoby jeho přípravy a prezentace. Estetická podoba čajového nádobí jde ruku v ruce s jeho praktičností. Ochutnáváme nejen chuťovými pohárky, ale také očima. Z praktického hlediska jsou důležitými parametry kvalita hubičky a dobře sedící víčko. Při výběru se můžete řídit třeba zemí a sladit původ konvičky s místem produkce vašeho oblíbeného čaje, účelem a koupit sadu např. pro obřadní použití nebo především esteticky povedený kousek k dotvoření relaxační atmosféry. V zemích, kde je čaj hlavním nápojem a kde se po staletí pěstuje, vzniklo kolem přípravy čajů mnoho ritálů a způsobů. Pokud byste osobně navštivili oblasti produkující čaj, budete svědky stovek způsobů prezentace čaje. Spočívá v tom krása světa čaje - dosahuje nesčetného množství chutí, vůní a barev a částečně je to dáno právě rozdílnými přístupy k jeho přípravě v různých zemích. Obdobně se po staletí vymýšleli a vyráběli různé pomůcky, které jsou často doposud nedmyslitelnou součástí čajového světa. Některé příslušenství má svůj praktický důvod, jiné zase estetický nebo rituální.


Dřevěná mísa Mango Bread 21 x 10 cm II. jakost


Dřevěná mísa Mango Bread 26 x 10 cm II. jakost


Dřevěná mísa Mango Boat 26 x 10 cm II. jakost


Dřevěná mísa Mango Boat 46 x 8 cm II. jakost


Cestovní keramická souprava Xiang - bílá, II.jakost


Čajová souprava Chuang Cha se šesti kalíšky, II. jakost

Dřevěný podnos tmavý Tray 40x40 cm II. jakost


Japonská miska Miho II. jakost

Sítka v konvičkách
Vnitřních sítek v konvičkách je v naší nabídce několik typů, velice často tak dochází k mystifikaci a nedorozumění během výběru. Proto jsme pro Vás připravili rozdělení.

Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.