Čaj můžeme připravit dvěmi základnimi způsoby - louhováním a přelitím přes sítko, čajový filtr nebo použitím čajového vajíčka, na takzvaný čistý nálev, nebo lístky umístíme do konvice se sítkem či do čajové misky s pokličkou (zhong) a následně zaléváme vodou a připravujeme čaj postupně. První způsob je vhodný pro čaje, jež dávají pouze jeden nálev, pro bylinné směsi, čaje kořeněné apod. Způsob druhý je vhodný pro čaje vícenálevové, převážně zelené, oolongy, žluté a kvalitnější bílé čaje.
Publikováno: 5. 12. 2019
Vymyslet originální dárek může být poměrně náročnou záležitostí. Pokud však má váš cílový objekt zálibu v popíjení čaje, máte vyhráno. Vyberte dárek za pomoci našeho dárkového rozcestníku světem čaje.
celý článek