+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý aromatizovaný čaj Earl grey - 200g

Kvalitní cejlonský čaj aromatizovaný bergamotovou silicí. Delikátně chutná jak samotný, tak také doplněný mlékem a medem. Balení 200g v uzavíratelném zipovém sáčku.

202,00 Kč 175,65 Kč bez DPH
25.11. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 25.11. u Vás
Katalogové číslo:
7927A
Skladem:
18 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čajový evergreen s nezaměnitelnou chutí a vůní, který si nejčastěji spojujeme s Anglií. Lístky černého čaje ochucené bergamotovou silicí pocházející z pomerančovníků. Čaj vznikl na základě čínské receptury, kterou roku 1830 darem obdržel hrabě E. C. Grey II. V anglii následně vytvořil čaj natolik výtečný, že si zakrátko získal  světový ohlas pro svoji citrusovou vůni. Delikátně chutná jak samotný, tak také doplněný mlékem a medem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Aromatizované černé
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím