+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Assam TGFOP 50g

Kvalitní třída assámského černého čaje. Nálev vyrovnaných, plných a robustních chutí zcela typických pro tento druh čaje. Balení 50g v uzavíratelném zip sáčku.

96,00 Kč 83,48 Kč bez DPH
26.4. u Vás
Země původu:
Indie
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 26.4. u Vás
Katalogové číslo:
6133CB
Skladem:
23 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Černý assámský čaj pocházející z variety assamica, což se zasazuje o zcela ojedinělou chuť odlišnou od černých (červených) činských čajů pocházejících z variety sinensis (pozn. Čajovník čínský - Camelia sinensis se obvykle vyskytuje ve dvou varietách, a to Camelia Sinensis var. sinensis a Camelia Sinensis var. assamica, z nichž druhá má přirozeně vyšší obsah kofeinu, větší listy, zvládá nižší nadmořské výšky a ostřejší slunce).

Aromatický profil assámských čajů se různí podle konkrétního typu čaje, avšak obecně je popisován jako sladový se silnou a plnou chutí. Mnozí tak tyto čaje považují za sníďanové a dochucují je mlékem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
TGFOP

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Indie a čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Indické čaje jsou i přes svoji krátkou dobu existence známy po celém světě. Jaká je cesta indického čaje od počátku? Jaký je čaj v Ásámu, Darjeelingu nebo v Nilgiri?

celý článek

Čaj pro každou denní dobu

Publikováno: 10. 12. 2019

Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím