+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon black OP Indulgashinna - 100g

Kvalitní ceylonský černý čaj Ceylon black OP Indulgashinna. Tmavý nálev pryskyřičné a v náznaku květinové a sladké vůně, s patrnou svíravostí a kořeněnými prvky. Balení 100g v uzavíratelném zipovém sáčku.

227,00 Kč 197,39 Kč bez DPH
14.7. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 14.7. u Vás
Katalogové číslo:
1184A
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vypěstován a zpracován v zahradách Idulgashinna v oblasti Uva ve východní části Sri Lanky ( východně od další velice známých oblasti jako Nuwara Eliya a Dimbulla). Tyto zahrady jsou umístěny v nadmořské výšce 900 – 1900 m. Tmavý nálev pryskyřičné a v náznaku květinové a sladké vůně, s patrnou svíravostí a kořeněnými prvky.

Na Srí Lance je Uva druhou nejméně obývanou provincií se skromnou ekonomikou do velké míry závislou na plantážích produkujících čaj nebo cukr. Kopcovitý terén, ve kterém jsou situované čajové zahrady, vytváří spolu s větry zajímavý a nezaměnitelný charakter čaje.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 2 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
OP

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaj pro každou denní dobu

Publikováno: 10. 12. 2019

Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím