+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon FOP Silver Kandy - 100g

Kvalitní cejlonský černý čaj Ceylon FOP Silver Kandy. Čaj plný stříbřitých tipsů a příjemnou ovocnou nasládlostí. Balení 100g v uzavíratelném zipovém sáčku.

243,00 Kč 211,30 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (3ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
1185A
Skladem:
3 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Kandy je jednou z nejstarších pěstitelských oblastí na Srí Lance. James Tayolor, zakladatel Ceylon Tea, žil v této oblasti 40 let - sídlil na čajové zahradě Loolecondera, která patří k prvním čajovým plantážím, její provoz byl zahájen v roce 1867. Jamesonův první výnos činil 23 liber, do roku 1890 však dosáhl produkce téměř 23 tisíc tun.

Čajové keře v Kandy rostou v nadmořské výšce od 650 do 1300 metrů, což je klasifikuje do čajů středních poloh. Produkované čaje dosahují velmi dobré kvality, což je dáno především počasím s méně divokými prouděním vzduchu. zdejší čaje jsou nejčastěji popisované jako čaje světlejšího nálevu se silou a plným tělem. Tento čaj je plný stříbřitých tipsů a v jeho chuti dále objevíte příjemnou ovocnou nasládlost.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
FOP

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaj pro každou denní dobu

Publikováno: 10. 12. 2019

Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím