Čajovou zahradu Kenilworth najdeme v okrese Nuwara Eliya, nepříliš daleko od hlavního města Srí Lanky - Kolomba. Název má svůj původ pravděpodobně v Anglii a nejspíše se váže k velkolepému hradu ve Warwickshire.
Čajové zahrady se rozprostírají v nadmořské výšce od 600 do 900 metrů a jedná se tak nížinné čaje. Listy jsou středně velké, pravidelné a kvalitně srolované. Nálev je červenohnědé barvy, jemně svíravé, přirozeně nasládlé chuti a typické vůně.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.