+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon Kenilworth Watta Walla OP1 - 200g

Cejlonský čaj vysoké kvality. Nálev jemně svíravé, přírodně nasládlé chuti, typické vůně i červenohnědé barvy. Balení 200g v uzavíratelném zipovém sáčku.

174,00 Kč 151,30 Kč bez DPH
31.1. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Týden - 31.1. u Vás
Katalogové číslo:
8065A


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čajovou zahradu Kenilworth najdeme v okrese Nuwara Eliya, nepříliš daleko od hlavního města Srí Lanky - Kolomba. Název má svůj původ pravděpodobně v Anglii a nejspíše se váže k velkolepému hradu ve Warwickshire.

Čajové zahrady se rozprostírají v nadmořské výšce od 600 do 900 metrů a jedná se tak nížinné čaje. Listy jsou středně velké, pravidelné a kvalitně srolované. Nálev je červenohnědé barvy, jemně svíravé, přirozeně nasládlé chuti a typické vůně.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
OP

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím