+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon OP - 50g

Směs cejlonských vysokohorských čajů střední třídy. Charakteristický červenohnědý nálev s jemně nasládlou chutí a vůní, ve které se odráží atmosféra ostrova Srí Lanky. Balení 50g v uzavíratelném zipovém sáčku.

67,00 Kč 58,26 Kč bez DPH
19.11. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 19.11. u Vás
Katalogové číslo:
6137CB
Skladem:
9 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Srí Lanka je pro mnohé magický ostrov, místo s jedinečnou atmosférou, barevností a divokou přírodou. Je také místem provoněným čajem a čajovými plantážemi rozesetými po celém území a takřka v každé nadmořské výšce - to dává srílanskému čaji pestrost chutí i vůní, ze kterých můžete vybírat. 

Zkuste třeba směs vysokohorských čajů, která je ideální pro každodenní popíjení a také ve spojení s mlékem a cukrem nebo medem. Čajové lístky přináší do šálku červenohnědý nálev příjemné, přírozeně nasládlé a lehce svíravé chuti s typickým vysokohorským aroma.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
OP

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím