+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon Ruhuna OP1 - 200g

Kvalitní černý čaj ze Srí Lanky z oblasti Ruhuna. Zakroucený list dává čajový nálev výrazné a plné chuti s lehkým oříškovým aroma. Vhodný také podávaný společně s mlékem. Balení 200g v uzavíratelném zipovém sáčku.

185,00 Kč 160,87 Kč bez DPH
12.12. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 12.12. u Vás
Katalogové číslo:
2531A
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čaj se v Ruhuně začal pěstovat poměrně pozdě. První čajové zahrady byly otevřeny kolem roku 1900 při úpatí centrálního horského masivu. V době, kdy byla většina těchto čajových pozemků vlastněna Brity, se Ruhuna stala baštou cejlonského farmářského bratrství, které vyjma čajovníků zahrnovalo také další plodiny, např. kaučuk. Politické změny v 70. letech vedly k posílení trhu a rozmach v oblasti přetrval dodnes a spolu s Sabaragamuwa je Ruhuna jednou z klíčových čajových oblastí Srí Lanky.

Čaje z Ruhuny se řadí k nížinným čajům a pěstují se nadmořské výce do 600 metrů. Tento klasický čaj se zakrouceným listem dává čajový nálev výrazné a plné chuti s lehkým oříškovým aroma. Vhodný také podávaný společně s mlékem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
OP

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím