+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Ceylon Sabaragamuwa FBOP - 200g

Kvalitní lámaný černý čaj ze Srí Lanky z provincie Sabaragamuwa. Nálev tmavě žlutohnědé barvy s vůní připomínající karamel a příměřeně silnou chutí. Balení 200g v uzavíratelném zipovém sáčku.

183,00 Kč 159,13 Kč bez DPH
18.12. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 18.12. u Vás
Katalogové číslo:
2523A
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Sabaragamuwa je v současnosti největším srílanským pěstitelským místem. Mnozí si jej však spojují také s drahokamy, neboť údolí této krásné provincie je domovem půd bohatých na drahé kameny, včetně rubínů safírů nebo měsíčních kamenů. Čaje této oblasti se řadí především k nížínné čajové produkci. Čajové zahady se nachází na jižní části ostrova v nadmořské výšce od hladiny moře po cca 800 metrů. Nejvýše položené zahrady leží v těsné blízkosti s hranicemi přírodních rezervací Sinharaja a Peak Wildesness - čaje z techto oblastí jsou trochu jiného charakteru v porovnání s těmi z nižších poloh.

Čajovníky Sabaragamuwy mají rychlý růst a produkují dlouhý list. Nálev je barvy tmavě žlutohnědé s načervenalým nádechem. Ve vůni je znatelný karamel, chuťově je čaj přiměřeně silný, vhodný ke snídani nebo běžnému popíjení během dne. Dopře chutná dochucený mlékem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 4 minuty,

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden
Výroba
?
FBOP

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím