+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj China Zhejiang JIU QU HONG MEI (RED PLUM) Imperial grade 50g Premium edition

Prémiová edice čajů. Raritní černý čaj zvaný tež "Červená švestka". Čaj velmi vysoké kvality s bohatým podílem zlatavých tipsů. Balení 50g.

213,00 Kč 185,22 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
6446CB
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Raritní a vysoce kvalitní černý čínský čaj zvaný též "Červená slivoň od devíti zákrut". Pochází z oblasti Zhejian, která je známa produkcí oblíbeného čaje Lung Ching (Dračí studna). Může být také označován jako černý Lung Ching či Černý drak. Čaj dostal svůj název podle legendy, kdy se malý chlapec proměnil v černého draka a devětkrát se otočil, než opustil své rodiče a také podlé své typické barvy a chuti, ve které lze nalézt švestkové či višňové tóny. Obsahuje vysoké množství zlatavých tipsů, jež svědčí o vysoké kvalitě tohoto čaje.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Sypané a sáčkové čaje

Publikováno: 28. 11. 2019

Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím