Raritní a vysoce kvalitní černý taiwanský čaj „Red Jade“ nebo také v překladu „Rudý nefrit“. Čajové lístky použité pro tento čaj pochází z kříženců čajovníků taiwanských a barmských, které byly vyšlechtěny na Taiwanu v čajových zahradách poblíž jezera Sun Moon. Z těchto důvodů čaj kombinuje charakter čajů Assamských a Taiwanských a chuťový zážitek je naprosto jedinečný. Lahodná hladká chuť vysoce kvalitního černého čaje je doprovázena tóny mentolu, skořice a eukalyptu.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.