+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Černý čaj Russian Blend - 250g

Černý čaj Russian Blend - 250g

Proslulá směs cejlonských a čínských čajů. Standartní, ale pro svůj charakter velmi oblíbený a ideální čaj pro přípravu klasického ruského čaje za použití samovaru a servírování s kostkami cukru nebo marmeládou. Balení 250g v uzavíratelném zipovém sáčku.

194,00 Kč 168,70 Kč bez DPH
20.9. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 20.9. u Vás
Katalogové číslo:
8094A
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vůní i chutí pronikavá směs robustních černých čajů z Cejlonu a Číny propůjčuje  nálevu tmavě rudou barvu s plnou a lehce kouřovou chutí a nízkou hořkostí - vlastnosti, které činí tento čaj ideální pro použití v tradičním ruském samovaru. 

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce za použití samovaru:

  1. Čajové lístky zalijte vroucí vodou a nechte delší čas louhovat, aby vznikl čajový koncentrát.
  2. Koncentrát přilijte do konvičky. Konvička se obvykle pokládá na víko samovaru, ale není to nutné. 
  3. Do malé tulipánové skleničky nalijte trochu čajového koncentrátu a ten smíchejte z horkou vodu ze samovaru.
  4. Popíjet se dá např. přes kostku cukru vloženou do úst nebo spolu s kyselou marméládou (např červený rybíz), kterou si dáme před napitím čaje do úst - vznikne lahodná kombinace sladkokyselé marmelády s plnou a výraznou "třislovinnou" chutí čaje.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Černé (červené)
Hmotnost
?
250 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím