Čajové nádobí zahrnuje nespočet druhů konviček, šálků nebo gaiwanů vhodných pro různé druhy čajů a rozdílné způsoby jeho přípravy a prezentace. Estetická podoba čajového nádobí jde ruku v ruce s jeho praktičností. Ochutnáváme nejen chuťovými pohárky, ale také očima. Z praktického hlediska jsou důležitými parametry kvalita hubičky a dobře sedící víčko. Při výběru se můžete řídit třeba zemí a sladit původ konvičky s místem produkce vašeho oblíbeného čaje, účelem a koupit sadu např. pro obřadní použití nebo především esteticky povedený kousek k dotvoření relaxační atmosféry. V zemích, kde je čaj hlavním nápojem a kde se po staletí pěstuje, vzniklo kolem přípravy čajů mnoho ritálů a způsobů. Pokud byste osobně navštivili oblasti produkující čaj, budete svědky stovek způsobů prezentace čaje. Spočívá v tom krása světa čaje - dosahuje nesčetného množství chutí, vůní a barev a částečně je to dáno právě rozdílnými přístupy k jeho přípravě v různých zemích. Obdobně se po staletí vymýšleli a vyráběli různé pomůcky, které jsou často doposud nedmyslitelnou součástí čajového světa. Některé příslušenství má svůj praktický důvod, jiné zase estetický nebo rituální. 

Rychlé info
Hrnek MONSTERA 400 ml

Hrnek MONSTERA 400 ml

Skladem
6,32 €
Hrnek MONSTERA 400 ml je vyroben z vysoce kvalitního bílého porcelánu New Bone China zdobeného motivem listů monstery.

Proč používat kalabasu a co to vlastně je?

Proč používat kalabasu a co to vlastně je?

Kalabasa je tradiční nádoba na pití Yerba Maté. Obvykle bývá vyrobená z vydlabané a vysušené tykve rostliny CALABASH (tropická popínavá rostlina z čeledi brukvovitých), takže je lehká a skladná. Název tak odkazuje nejen na rostlinu ale i na nádobu, která se z ní vyrábí. 


Čajová konvička

Sítka v konvičkách

Vnitřních sítek v konvičkách je v naší nabídce několik typů, velice často tak dochází k mystifikaci a nedorozumění během výběru. Proto jsme pro Vás připravili rozdělení.


Čaje a testovací sady

Základní zásady přípravy čaje

Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz