Kávy z džezvy je od českého „turka“ na míle vzdálená. Patrně se jedná o nejstarší způsob přípravy kávy. Káva připravená v džezvě má výtečnou a jedinečnou chuť a aroma, navíc je skutečně povzbuzující, neboť se při její přípravě nepoužívá filtrace nebo provaření, ale pouze se opatrně nalévá. Džezva si až do současnosti uchovala svoji podobu a vyjma využití sporáku namísto rozžhaveného popela si užijete stejnou přípravu jako milovníci kávy před stovkami let. Přípravy kávy v džezvě rozhodně není nic pro rychlá a uspěchaná rána, naopak vyžaduje pozornost a čas, což však dělá z přípravy příjemný a kávou provoněný rituál. Pro přípravu je ideální zvolit směs velice jemně namleté Arabiky s Robustou (ta se postará o pěknou pěnu), použijte množství 7 g na 100ml vody, džezvu naplňte ze 2/3 studenou vodou. Jakmile káva začne pěnit, odstavte ji a sklepejte pěnu, poté ještě dvakrát postavte na oheň a nechte zpěnit (nenechávejte však projít varem). Kávu servírujte bez lógru, který se při opatrném slití zachytí v ústí džezvy. A věřte, že odmítnutí takto připravené kávy se v arabských zemí považuje za neslušné.

Rychlé info
Džezva větší cca 450 ml

Džezva větší cca 450 ml

Dočasně vyprodáno
21,75 €
Objem nádobí 0,4 až 0,69 l
Turecká džezva pro přípravu turecké kávy. Objem cca 450 ml
Rychlé info
Džezva střední cca 400 ml

Džezva střední cca 400 ml

Dočasně vyprodáno
20,20 €
Objem nádobí 0,4 až 0,69 l
Turecká džezva pro přípravu turecké kávy. Objem cca 400 ml
Rychlé info
Džezva menší cca 330 ml

Džezva menší cca 330 ml

Dočasně vyprodáno
16,44 €
Objem nádobí 0,4 až 0,69 l
Turecká džezva pro přípravu turecké kávy. Objem cca 330 ml