Koření
Koření se vyrábí z části nebo z celých rostlin a to jak jejich sušením nebo použitím čerstvých. Používá se k vylepšení nebo k zvýraznění chutí připravovaných jídel. Do naší nabídky vybíráme koření, které se používá k přípravě pokrmů orientálních jídel nebo kořeněných čajů. Každá oblast má svá typická koření a použití správného koření pomůže zase více navodit exotické prostředí v pohodlí domova.
Římský kmín - 40 g
Směs koření Yogi Masála Mix
Arabské koření
Kuchtík Gril bez soli - 50 g
Asádo - 40 g
Vepřová pečínka - 50 g
Gyros - 50 g
Aztécký poklad - 40 g
Adžika - 40 g
Skořice indonéská mletá - 40g
Pav Bhaji Masala - 40 g
Sůl himálajská jemná - 150g
Skořice cejlonská mletá - 50g
Pepř tří barev 30 g
Pepř černý celý 35 g
Pepův steak 40 g
Paella 50 g
Pepř růžový celý 20 g
Pepř bílý celý 40 g
Pepř zelený celý 25 g
Paprika uzená 50 g
Paprika lahůdková sladká 90 g
Italia 40 g
Chlebové koření 50 g
Bylinky na gril 40 g
Kari - indické koření, které si podmanilo svět
Kari je oblíbená směs koření, která je spojovaná s indickou kuchyní. Ale příběh této zářivě barevné směsi je mnohem složitější. Neexistuje „ten pravý“ či řekněme univerzální recept na směs, ale většinou se jedná o kombinaci těchto aromatických složek: kurkuma, římský kmín, koriandr, hřebíček, skořice, kardamom, muškátový oříšek a zázvor.
Thajská kuchyně - co stojí za jejím úspěchem?
Thajská kuchyně celosvětově nabývá v poslední době velké popularity a výjimkou není ani Česká republika. Postupně se známostí zařadila mezi kuchyně indické, čínské, francouzské a italské.