Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) Senior Grade
Bílý čaj China Fujian Pai Mu Tan (Bílá pivoňka) Senior Grade
Vynikající třída Senior Grade Bíle pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje oblíbeným a vyhledávaným. Více
od 11,86 €
Vynikající třída Senior Grade Bíle pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje oblíbeným a vyhledávaným. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
100 g | Skladem | 11,86 € | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
106,08 € |
Vynikající třída Bíle pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Bílá pivoňka tvoří střed mezi čaji Yin Zhen a Shou Mee. Při sklizni se sbírá jeden ochmýřený vrcholový výhonek (tips) spolu s dvěma přilehlými lístky. Sběr obvykle probíhá brzy z jara, kdy jsou čajové keře po zimě plné živin potřebných pro růst listů. Přítomnost tipsů a mladších lístků vytváří osvěžující a povzbuzující nálev plný jemných a lahodně sladkých chutí. Vydrží několik nálevů, které vám umožní dokonale poznat veškeré chutě a vůně, které tento výtečný čaj ukrývá v lístcích.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě 90 až 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Příprava 3g čaje ve 150ml gaiwanu:
- 1. až 3. nálev: voda o teplotě 85°C, louhovat 40, 20 a 40 vteřin.
- 4. až 6. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 60, 100 a 140 vteřin.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Bílé |