Bílý čaj China Pai Mu Tan (Bílá Pivoňka)

1 248 bodů do věrnostního systému

Čína

Standartní třída Bílé pivoňky s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více

Doprava a platba

od 4,20 €

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
ks
Čína

Standartní třída Bílé pivoňky s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Pro výborný poměr cena/výkon patří tyto čaje k oblíbeným a vyhledávaným. Více

Doprava a platba

Gramáž čaje Dostupnost Cena  Množství (ks)
Bílý čaj China Pai Mu Tan (Bílá Pivoňka) 50 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
4,20 €
Bílý čaj China Pai Mu Tan (Bílá Pivoňka) 200 g Skladem 11,23 €
Bílý čaj China Pai Mu Tan (Bílá Pivoňka) 1000 g Dočasně vyprodáno
Sledovat dostupnost
49,92 €

Standartní třída Bílé pivoňky z provincie Fu-tien s bohatým podílem tipsů, jejichž lehká chuť se krásně snoubí s oříškovým a květinovým charakterem čaje. Bílá pivoňka tvoří střed mezi čajem Yin Zhen a Shou Mee. Při sklizni se sbírá jeden ochmýřený vrcholový výhonek (tips) spolu s dvěma přilehlými lístky. Sběr obvykle probíhá brzy z jara, kdy jsou čajové keře po zimě plné živin potřebných pro růst listů. Přítomnost tipsů a mladších lístků vytváří osvěžující a povzbuzující nálev plný jemných a lahodně sladkých chutí. Vydrží několik nálevů, které vám umožní dokonale poznat veškeré chutě a vůně, které tento výtečný čaj ukrývá v lístcích.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

  1. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  2. nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
  3. nálev: voda o teplotě 90 až 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.

Příprava 3g čaje ve 150ml gaiwanu:

1. až 3. nálev: voda o teplotě 85°C, louhovat 40, 20 a 40 vteřin.
4. až 6. nálev: voda o teplotě 85 až 90°C, louhovat 60, 100 a 140 vteřin.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Balení čaje Zipový sáček s alu vrstvou
Počet nálevů čaje Tři a více
Zpracování čaje Bílé