Černý čaj China Yunnan Lincang Ming Qian Mao Feng Black
Černý čaj China Yunnan Lincang Ming Qian Mao Feng Black

Výborný čínský černý čaj z rané jarní sklizně z oblasti Lincang na jihu Číny. Vysoký podíl zlatých tipsů. Více
od 13,26 €

Výborný čínský černý čaj z rané jarní sklizně z oblasti Lincang na jihu Číny. Vysoký podíl zlatých tipsů. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
100 g | Skladem | 13,26 € | ||
![]() |
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
120,36 € |
Velmi kvalitní černý čínský čaj z jarní sklizně z jižní oblasti Lincang v Číně. Mao Feng znemená v překladu ochmýřený vrcholek. Označuje vrcholový pupen čajovníku použitý pro tento čaj. Čaj má nasládlou medově čokoládovou chuť s bylinnými podtóny.
Zahrada čajové kultury Lincang je turistickou zajímavostí. Jako domov černého čaje v Yunnanu má tato oblast největší čajovou zahradu a největší produkci čaje v Yunnanu. Jeho okres Fengqing má přes 906 starodávných čajových rostlin. Zahrada je dokonalou scénou pro demonstraci hlubokého kulturního vztahu k čaji, popíjení čaje a zpívání lidových písní souvisejících s čajem, které jsou pro tuto oblast typické.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Černé (červené) |

Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování čajových lístků, velikosti a kvalitě čajových listů nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1

