Černý čaj India South India CTC Tea - 50 g
Černý čaj India South India CTC Tea - 50 g

Čajové zahrady v jižní Indii se nachází v prostředí malebných kopců Anamallai. Klima je zde velmi teplé a bohaté na srážky. CTC varianta balení 50 g Více
Kód produktu: 100437311Doprava a platba
Původní cena 6,94 €. Ušetříte 50% (3,47 €) 3,47 €

Čajové zahrady v jižní Indii se nachází v prostředí malebných kopců Anamallai. Klima je zde velmi teplé a bohaté na srážky. CTC varianta balení 50 g Více
Kód produktu: 100437311Doprava a platba
Čajové zahrady v jižní Indii se nachází v prostředí malebných kopců Anamallai. Klima je zde velmi teplé a bohaté na srážky. V zimě teplota neklesá pod 15 °C. Čaj se sklízí a zpracovává ve dvou hlavních obdobích od dubna do července a poté od října do prosince. Čajové zahrady se zde ve velkém zakládaly během první světové války mezi lety 1914 a 1918. Je velice pravděpodobné, že jste čaj z této oblasti již někdy ochutnali, místní zahrady totiž patří k těm nejvýnosnějším v Indii a zásobují celý svět svými produkty.
Doporučená příprava 0,5 l čaje:
první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 2 až 3 minuty
druhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 2 až 3 minuty
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 50 g |
---|---|
Balení čaje | Plechová dóza |
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Černé (červené) |

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Zpracování čajových sort
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.
Naposledy navštívené1

