Černý čaj Nepal Black Tea - 50 g

176 bodů do věrnostního systému

Indie

Nepálské čaje bývají svých chuťovým a aromatickým profilem podobné čajům z Darjeelingu. Jelikož Nepál sousedí s Darjeelingem, poskytuje zdejší prostředí obdobné podmínky pro růst čajovníků a čajová historie sahá do stejného období. Balení 50 g Více

Kód produktu: 100437341Doprava a platba

Produkt již není v nabídce
Indie

Nepálské čaje bývají svých chuťovým a aromatickým profilem podobné čajům z Darjeelingu. Jelikož Nepál sousedí s Darjeelingem, poskytuje zdejší prostředí obdobné podmínky pro růst čajovníků a čajová historie sahá do stejného období. Balení 50 g Více

Kód produktu: 100437341Doprava a platba

Nepálské čaje bývají svých chuťovým a aromatickým profilem podobné čajům z Darjeelingu. Jelikož Nepál sousedí s Darjeelingem, poskytuje zdejší prostředí obdobné podmínky pro růst čajovníků a čajová historie sahá do stejného období. První čajová zahrada byla založena roku 1863 v Illamu. Díky politické izolaci se nepodařilo v tomto období nepálskému čaji prorazit do světa a teprve v padesátých letech 20. století se nepálská produkce začala dostávat do světového povědomí. Drtivá většina čaje se zpracovává metodou CTC, kdy se čaj rozdrtí, rozemele a poté sroluje do malých kuliček. Výběrové ortodoxní čaje se zpracovávají ručně a rozdělují se podle konkrétních období, ve kterých byly sklizeny a zpracovány.

Doporučená příprava 0,5 l čaje:
první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty
druhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 50 g
Balení čaje Plechová dóza
Počet nálevů čaje Dva
Zpracování čaje Černé (červené)