Polozelený čaj Thailand Wen Shan Bao Zhong - 75 g
Polozelený čaj Thailand Wen Shan Bao Zhong - 75 g
Wen Shan Bao Zhong je velmi populární pro své aroma a sílu, která vám zaručeně otevře oči v kteroukoliv denní dobu. Vakuové balení 75 g. Více
Kód produktu: 101008002Doprava a platba
17,10 €
Wen Shan Bao Zhong je velmi populární pro své aroma a sílu, která vám zaručeně otevře oči v kteroukoliv denní dobu. Vakuové balení 75 g. Více
Kód produktu: 101008002Doprava a platba
Listy Wen Shan Bao Zhong jsou lehce zkroucené, ne stočené, jako je u jiných oolongů. Jméno odkazuje na metodu balení, která se začala používat přibližně před 160 lety. V období rozkvětu této metody produkoval region Wen Shan v severním Taiwanu nejlepší kvalitu, došlo tak ke spojení značky s čajem a běžně se dodnes používá ve spojení Wen Shan Bao Zhong. Čaj je oxidovaný z 15 – 30%, s překrásnou svěží květinovo-ovocnou chutí a příjemnou sladkostí.
Wen Shan Bao Zhong je velmi populární pro své aroma a sílu, která vám zaručeně otevře oči v kteroukoliv denní dobu. Pro dokonalé poznání tohoto delikátního thajského čaje doporučujeme použít metodu Gong Fu Cha.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 75 g |
---|---|
Balení čaje | Sáček s alu vrstvou bez zipu |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Polozelené |
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.
Sběr tchajwanského čaje
Již dlouhá léta se zaobíráme přímým dovozem Tchajwanských čajů, převážně Oolongů, a tak bylo jenom otázkou času, kdy se vyrazíme za našimi dodavateli podívat osobně.
Čajové moře, jeho využití, podoby čajového moře
Čajové moře představuje podnos nebo podlévač, na kterém se tradičně připravuje čaj metodou Kung Fu Cha. V českých čajovnách čajové moře představuje praktický a estetický prvek.
Sestavte si sadu na rituál Gong Fu Cha
Čajový rituál Gong Fu Cha představuje nejen dokonalou přípravu čaje, ale také jeho dokonalé poznání způsob relaxace a tradiční ceremonii, která byla součástí čínského císařského dvora.
Čínský čajový rituál Gong Fu Cha a jeho provedení
Čínský čajový rituál nevyžaduje v porovnání s japonskou čajovou ceremonií striktní dodržování všech zásad a přináší určitou volnost v jeho modifikaci v závislosti na naší osobnosti.
Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování čajových lístků, velikosti a kvalitě čajových listů nebo období sklizně.