Práškový zelený čaj Matcha Megumi no Mukashi - 30 g

394 bodů do věrnostního systému

Japonsko

Pravá japonská Matcha střední kvality originálně balená v Japonsku. Je specifická svou jasně zelenou barvou a delikátní chutí. Vhodná pro ceremoniální přípravu za použití tradičního japonského náčiní. Balení 30 g v originální plechové dóze. Více

Kód produktu: 100970000Doprava a platba

15,77 €

Skladem - Zboží expedujeme ihned.
ks
(4 ks na skladě)
Japonsko

Pravá japonská Matcha střední kvality originálně balená v Japonsku. Je specifická svou jasně zelenou barvou a delikátní chutí. Vhodná pro ceremoniální přípravu za použití tradičního japonského náčiní. Balení 30 g v originální plechové dóze. Více

Kód produktu: 100970000Doprava a platba

Pravá japonská matcha střední kvality vyrobena z Tenchi, která je pěstována stejným způsobem jako vysoce jakostní Gyokuro. Pochází z regionu Uji v prefektuře Kjóto. Tato matcha disponuje úžasnou svěží zelenou barvou, plným aroma a jemnou chutí. Pije se velice dobře, protože v chuti není zastoupena žádná trpká nebo svíravá složka. Je vhodná pro čajový obřad a to jak pro přípravu metodou Koicha, což je silný a hutný nálev, ale také pro přípravu metodou Usucha, která vytváří slabší a jemnější nálev.

Matcha, práškový zelený čaj s báječnou vůní, hustou pěnou a bohatou, měkkou chutí. Matcha je vyrobena z čerstvých čajových lístků, který vyrostly za pečlivého dohledu pod rozptýleným mírným slunečním světlem. Po 20 až 30 dnech stínění byly lístky sklizeny, napařovány a sušeny. Nakonec byly suché a zpracováné listy rozdrceny v tradičním kamenném hmoždíři zvaném Hikiusu na jemný čajový prášek.

Příprava 0,15l matcha čaje v tradiční japonské misce chawan

  • Misku na mačču předehřejeme horkou vodou a vytřeme do sucha ubrouskem.
  • Do vyhřáté misky dáme 2 až 5 g (v závislosti na tom, jak moc silný čaj chceme popíjet).
  • Opatrně zalijeme převařenou vodou o teplotě 60 až 70°C.
  • Japonskou metličkou zvanou chasen začneme opatrně rozmíchavat prášek, nejdříve pomalu kruhově a následně od kraje ke kraji.
  • Jakmile je čaj bez hrudek a na povrchu se objeví pěna, je čaj připraven k podávání.

Pokud upustíte od ceremoniální přípravy, můžete si matchu připravit také jednoduše (klidně na cestách) v šejkru. Do šejkru nasypte požadované množství matchy, přidejte studenou vodou a vše prošejkrujte. Do nápoje můžeme např. přidat několik kapek citrónu.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry
Gramáž čaje 30 g
Balení čaje Plechová dóza
Počet nálevů čaje Jeden
Zpracování čaje Zelené