Zelený aromatizovaný čaj Čínské poklady - 50 g
Zelený aromatizovaný čaj Čínské poklady - 50 g
Složení: zelený čaj Linyun White Snow, zelený čaj Gunpowder, zelený čaj Lung Ching, zelený čaj China Chun Mee, zelený čaj Sencha, bílý čaj Pai Mu Tan, kandovaný ananas, oolong, žlutý čaj, aroma přírodní, jahody, květy slunečnice. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 100191001Doprava a platba
Složení: zelený čaj Linyun White Snow, zelený čaj Gunpowder, zelený čaj Lung Ching, zelený čaj China Chun Mee, zelený čaj Sencha, bílý čaj Pai Mu Tan, kandovaný ananas, oolong, žlutý čaj, aroma přírodní, jahody, květy slunečnice. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 100191001Doprava a platba
K výrobě aromatizovaných a ochucených čajů se nejčastěji používá lístků černých, zelených nebo polozelených (oolongů) čajů, kdy přimícháním květů nebo koření k hotovému čaji nebo přidáním různých aromat získáme aromatizovaný čaj. Zelené čaje jsou častěji dochucovány jemnějšími složkami, jako jsou byliny a květy (např. jasmín, orchidej, broskvoň, chryzantéma, ale třeba i opražená rýže). Pro černý čaj je charakteristická plnost a rozsah příchutí, které dovede absorbovat a dále umocnit – vyniká tak ve směsích s výraznějšími prvky, jako je např. koření nebo citrusy. V případě oolongů záleží na stupni jejich oxidace nebo pečení, a na základě toho se vyberou takové složky, které přirozenou chuť čaje neupozadí, ale naopak podpoří o nové chuťové a vonné vrsty. Výjimečné nejsou ani aromatizované tmavé čaje typu Pu Erh kombinující hutnost a typickou "zemitost" těchto čajů s různými druhy květů, částí rostlin nebo kořením.
Složení: zelený čaj Linyun White Snow, zelený čaj Gunpowder, zelený čaj Lung Ching, zelený čaj Chun Mee, zelený čaj Sencha, bílý čaj Pai Mu Tan, kandovaný ananas (ananas, cukr) 5%, oolong, žlutý čaj, přírodní aroma, jahody 2%, květy slunečnice.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat cca 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | do 50 g |
---|---|
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Bílé, Zelené, Polozelené, Aromatizované, Žluté |
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování čajových lístků, velikosti a kvalitě čajových listů nebo období sklizně.