Zelený aromatizovaný čaj Earl Grey Green
Zelený aromatizovaný čaj Earl Grey Green

Netradiční zelená verze oblíbeného aromatizovaného čaje Earl Grey. Příjemně výrazná chuť s pronikavou bergamotovou vůní. Více
od 2,94 €

Netradiční zelená verze oblíbeného aromatizovaného čaje Earl Grey. Příjemně výrazná chuť s pronikavou bergamotovou vůní. Více
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
50 g | Skladem | 2,94 € | ||
![]() |
100 g | Skladem | 4,73 € | ||
![]() |
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
35,09 € |
Zajímavý a poutavý čaj z oblasti Kandy na Srí Lance. Čajové lístky na základě čínského postupu aromatizované bergamotovou silicí pocházející z pomerančovníků. Příjemně výrazná chuť s pronikavou bergamotovou vůní.
Složení: čajovník asamský (camellia assamica), bergamotová silice
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Jeden |
Zpracování čaje | Zelené, Aromatizované |

Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.
Naposledy navštívené1

