Zelený aromatizovaný čaj Sencha Wintertime
Zelený aromatizovaný čaj Sencha Wintertime

Pomeranč a jablko. Skořice a hřebíček. K tomu ještě kvalitní zelený čaj japonského typu a vzniká výborná směs čaje, koření a zimního ovoce. Více
od 6,53 €

Pomeranč a jablko. Skořice a hřebíček. K tomu ještě kvalitní zelený čaj japonského typu a vzniká výborná směs čaje, koření a zimního ovoce. Více
Varianty2
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
200 g | Skladem | 6,53 € | ||
![]() |
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
26,52 € |
K výrobě aromatizovaných a ochucených čajů se nejčastěji používá lístků černých, zelených nebo polozelených (oolongů) čajů, kdy přimícháním květů nebo koření k hotovému čaji nebo přidáním různých aromat získáme aromatizovaný čaj. Zelené čaje jsou častěji dochucovány jemnějšími složkami, jako jsou byliny a květy (např. jasmín, orchidej, broskvoň, chryzantéma, ale třeba i opražená rýže). Pro černý čaj je charakteristická plnost a rozsah příchutí, které dovede absorbovat a dále umocnit - vyniká tak ve směsích s výraznějšími prvky, jako je např. koření nebo citrusy. V případě oolongů záleží na stupni jejich oxidace nebo pečení, a na základě toho se vyberou takové složky, které přirozenou chuť čaje neupozadí, ale naopak podpoří o nové chuťové a vonné vrsty. Výjimečné nejsou ani aromatizované tmavé čaje typu Pu Erh kombinující hutnost a typickou "zemitost" těchto čajů s různými druhy květů, částí rostlin nebo kořením.
Složení: zelený čaj, pomerančová kůra, kousky jablka a skořice, hřebíček, okvětní lístky růže, aroma
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Zelené, Aromatizované |

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Naposledy navštívené1

