Zelený čaj China Jiangsu Pi Lo Chun
Zelený čaj China Jiangsu Pi Lo Chun
Velice kvalitní jarní lístky Pi Lo Chun, sbírané v provincii Jiangsu, která je rodištěm tohoto slavného čaje a jež dodává čaji vynikající chuťové vlastnosti. Více
od 4,91 €
Velice kvalitní jarní lístky Pi Lo Chun, sbírané v provincii Jiangsu, která je rodištěm tohoto slavného čaje a jež dodává čaji vynikající chuťové vlastnosti. Více
Varianty3
Gramáž čaje | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
50 g | Skladem | 4,91 € | |||
200 g | Skladem | 12,90 € | |||
1000 g | Dočasně vyprodáno Sledovat dostupnost |
58,24 € |
Klasicky se Pi Lo Chun sbírá brzy z jara v horách. Sklizeň probíhá před slavným dubnovým festivalem Qian Ming. Mezi čajovníky jsou vysazené broskvoně, švestky a meruňky, které kvetou v době kdy rozvíjející se čajové lístky nejlépe vstřebávají vůni květů. Díky tomu má Pi Lo Chun svou nezaměnitenou vůni a svěží chuť. Sbírají se pouze výhonky s jedním zpola rozvinutým lístkem, kterému se říká "jazýček vlaštovky". Lístek je plný jemného bílého chmýří. Zpracovává se ručně.
Jiangsu je provincie na východním pobřeží Číny a své jméno zíakal podle svých dvou hlavních měst: "Jiang" a "Su". Nachází se v přechodové zóně mezi severnějším mírným podnebím a subtropickým podnebím, které je ideální pro růst čajovníků. Provincie je také rodištěm slavného čaje Pi Lo Chun, který vám u nás nabízíme.
Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
---|---|
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Zelené |