Zelený čaj Gunpowder Tanay - 250 g
Zelený čaj Gunpowder Tanay - 250 g

Gunpowder Tanay je cejlonský zelený čaj čínského typu nejvyšší třídy, sklízený v nejlepších cejlonských čajových zahradách. Originální papírové balení o váze 250 g. Více
Kód produktu: 3508Doprava a platba
5,67 €

Gunpowder Tanay je cejlonský zelený čaj čínského typu nejvyšší třídy, sklízený v nejlepších cejlonských čajových zahradách. Originální papírové balení o váze 250 g. Více
Kód produktu: 3508Doprava a platba
Čaj pojmenovaný podle malých světlých kuliček do kterých je zavinut. Zavinutí chrání čaj proti zvětrání a zaručuje dlouhou trvanlivost. Zalit vodou se pomalu rozevírá a dává silný plnohodnotný zelenkavý nálev pronikavé chuti.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 250 g |
---|---|
Balení čaje | Papírový sáček, krabička |
Počet nálevů čaje | Dva |
Zpracování čaje | Zelené |

Rostlina rodu Camellia - Čajovník čínský
Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.

Pomáhá starším lidem čaj na depresi?
Ochranné působení čaje proti depresím již mapuje několik studií. Stále však nejsou pochopeny hlavní mechanismy tohoto účinku. Nové studie se tímto tématem dále zabývají a přinášejí zajímavé výsledky, které si v více přiblížíme v odstavcích níže.

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Základní zásady přípravy čaje
Abyste si mohli připravit šálek lahodného sypaného čaje, nemusíte být čajovým mistrem. Stačí se řídit několika základními pravidly a zjistíte, že i po ránu si lze rychle připravit nejen sáčkový, ale také kvalitní sypaný čaj.

Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.

Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle širokého spektra vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování čajových lístků, velikosti a kvalitě čajových listů nebo období sklizně.
Naposledy navštívené1
